De volgende onofficiële ETH kloon collectie: Bitcoin Doodles

Vandaag is de Bitcoin Doodles mint live gegaan. Het concept is hetzelfde als bij de Bitcoin Apes en Bitamigos. Iedereen kan zelf een Doodle inscriben op bitcoindoodles.app, het is ook mogelijk om de afbeelding te downloaden en zelf te inscriben. Let op dat je dan het originele bestand inscribed. “Origineel” is een beetje gek om hier te gebruiken, want de Doodles zijn in dit geval een kloon van het mega populaire project op Ethereum.

Op Ethereum is de collectie in Oktober 2021 gelanceerd en is nu nummer 8 (op basis van volume) van alle projecten op Opensea, met een totaal volume van wel 272.773 ETH. De floor price op Opensea is 2,65 ETH. Net zoals Yuga Labs met BAYC heeft ook het bedrijf achter Doodles het nagelaten om de collectie ook als Ordinal uit te brengen. En dat wordt nu wel gedaan door derden. Dus de logische vraag is: mag dit wel? In geval van de Bitcoin Apes lijkt het een grijs gebied te zijn. In ieder geval zijn de initiatiefnemers van Bitcoin Doodles ervan overtuigd dat ze binnen de lijntjes kleuren. In de Doodles voorwaarden staat iets interessants:

PLEASE NOTE: THESE TERMS APPLY TO DOODLES NFTS MINTED ON THE ETHEREUM BLOCKCHAIN ON OR BEFORE MAY 15TH, 2022 ONLY

Nu is de NFT daadwerkelijk minted op de Ethereum Blockchain, maar de afbeelding niet. Dit zal nog wel een staartje krijgen…

Op moment van schrijven zijn er 368 van de 10000 Doodles inscribed.