vrijdag, 29 maart

Pas op voor scams in de Ordinals space

Ordinals zijn gewild als digitale verzamelobjecten. Er zijn meer dan 66 miljoen inscripties geslagen op de Bitcoin blockchain, die tot nu toe circa 6388 BTC aan fees (ruim 400 miljoen euro) opgeleverd hebben. Nog los van de waarde die de Ordinals in hun geheel nu op de markt hebben. Dit maakt Ordinals (en Bitcoin in het algemeen) een verleidelijk doelwit voor hackers. In dit artikel gaan we dieper in op te methoden die gebruikt worden en geven tips om veilig om te gaan met je Ordinals.

Gescamd worden overkomt de besten

“Mij overkomt het toch niet”, zal bij veel ordinal bezitters door het hoofd gaan als ze weer een artikel lezen dat iemand zijn Ordinals is kwijt geraakt. Toch overkomt het niet alleen beginners. De oprichter van het Ordinal Rugs-project zei dat hackers zich dinsdag op leden van de Discord-server hadden gericht en 1.47 BTC met een waarde van ca 100.000 euro, en 4 BTC aan Ordinal-inscripties (waarde ca 200.000 euro) uit hun portemonnee hadden gestolen.

“In de tien jaar die ik in crypto heb doorgebracht, is dit de eerste keer dat ik een aanzienlijk bedrag aan geld heb verloren door een hack/zwendel (een zogenaamde wallet-drainer)”, onthulde de oprichter onder het pseudoniem Archon in een tweet: hij gaf toe dat hij onzorgvuldig was geweest, ondanks het implementeren van strenge veiligheidscontroles.

Zoals Archon uitlegde, begon de hack met een bericht dat naar de leden van de Discord werd gestuurd en reclame maakte voor een weggeefactie van de populaire Runestones Ordinals. Het account bevatte een link naar een nagemaakte Magic Eden websitekloon. Toen Archon zijn portemonnee met de site verbond en de transactie ondertekende, kon de dief de NFT’s stelen. “Ik weet niet of iemand anders erdoor getroffen is,” vertelt Archon “Ik besefte de diefstal minder dan een minuut na het ondertekenen van de transactie.”

Deze methode met neplinkjes naar nagemaakte Ordinals platformen als Magic Eden is momenteel de meestgebruikte manier om Ordinals van mensen te stelen. Deze diefstallen worden eigenlijk zelden veroorzaakt door een on-chain kwetsbaarheid. Vaak is het een combinatie van onvoldoende onderzoek van de gebruiker zelf, veelal veroorzaakt door FOMO.

In bovenstaande hack had de scammer met een slimme truuc alle gebruikers van de discord gepingd. Hierdoor lijkt het alsof een ADMIN met een @everyone commando iedereen een belangrijk bericht stuurt. Hierdoor deed Archon de aanname dat het een veilige link was en klikte zonder zelf voldoende onderzoek te doen.

Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van bovenstaande (of soortgelijke) oplichters?

  1. Bewaar de Ordinals niet in dezelfde wallet als de wallet waarmee je connect om Ordinals te minten
  2. Browse zelf naar de mintpage in plaats van op linkjes klikken. Mocht je een bericht lezen dat er op bijv Magic Eden een mint is die je interessant vind, browse dan zelf naar Magic Eden. De mint (launchpad) zal ook daar op de voorpagina vermeld staan.
  3. BEKIJK GOED WAT JE SIGNED! Zelfs al klik je op zo’n neplink. In feite onderteken je nog steeds zelf de transactie die je hele wallet (of een deel) naar de scammer stuurt. Nadat je na het klikken op de link uitkomt op de nep website zal er gevraagd worden om je wallet te connecten. Dit lijkt op normaal gedrag, want dit doet Magic Eden zelf ook. Alleen doet Magic Eden dit puur zodat je bewijst dat de wallet van jouw is. Bij de scam website komt een zelfde popup om te ondertekenen. Alleen als je goed naar de details van deze popup kijkt zie je dat je tekent om Ordinals te versturen.
  4. Verstuur nooit los BTC naar iemand voor een Presale. Het heeft niks te maken met bovenstaande scam, maar ook dit is iets wat de afgelopen weken voor is gekomen in de Ordinals space. Je bent je BTC dan kwijt en er wordt uiteraard niks opgestuurd.

En de belangrijkste tip:

BIJ TWIJFEL, KLIK NIET. Doe eerst onderzoek, vraag andere mensen. “Beter ten halve gekeerd, dan ten heele gedwaald.”

woensdag, 27 maart

Bitcoin Runes lanceert tijdens de Halving, maar wat zijn Runes eigenlijk?

De maker van het Ordinals-protocol van Bitcoin komt met een nieuwe fungibele token-standaard die kan wedijveren met BRC-20. Dit is alles wat we weten over Runes.

Afbeelding: Xverse

Bitcoin staat weer centraal, en liefhebbers van de oranje munt hebben genoeg om enthousiast over te zijn: nieuwe recordprijzen, de komende halvering, een stijgende vraag naar Ordinals – en binnenkort iets totaal nieuws dat Runes heet.

En hoewel Runes Bitcoin pas na de halvering zullen bereiken, wanneer het aanbod van nieuw geminede BTC opnieuw wordt gehalveerd door het verlagen van de beloningen voor miners, krijgt het project al veel hype en aandacht. Dit is wat u moet weten.

Wat zijn Runes?

Runes is een nieuw protocol van de bedenker van Ordinals, Casey Rodarmor. Met Ordinals maakte de Bitcoin-ontwikkelaar het mogelijk om NFT-achtige ‘inscripties’ op het Bitcoin-netwerk te creëren – en dit maakte het op zijn beurt mogelijk om jpeg’s te verhandelen voor magisch internetgeld, rechtstreeks op de nummer 1 blockchain ter wereld.

Rodarmor beschreef in een interview met TechCrunch zijn Ordinals-‘theorie’ als een ‘lens waardoor je de Bitcoin-blockchain kunt bekijken, en als je deze door die lens bekijkt, komen deze traceerbare satoshi’s in beeld als Pokémon in het hoge gras.’ In die zin vertegenwoordigen Runes dus op dezelfde manier een nieuwe lens waardoor we Bitcoin kunnen bekijken, maar deze keer met “shitcoins”.

Het Runes-protocol gaat verder waar BRC-20’s waren gebleven. BRC-20 is een tokenstandaard, die zelf gebruik maakt van het Ordinals-protocol en is ontwikkeld door een ontwikkelaar onder het pseudoniem DOMO. Runes is een poging om het proces van het creëren van tokens op Bitcoin efficiënter te maken.

Hoe werken Runes?

Terwijl inscripties niet-vervangbare tokens zijn – unieke identificatiegegevens bedoeld om gegevens zoals verzamelobjecten, kunst of ruilkaarten te huisvesten – zijn BRC-20’s en Runes vervangbare tokens. Fungible betekent eenvoudigweg dat ze uitwisselbaar zijn, zoals de euro biljetten die je niet meer in je portemonnee hebt.

Net als BRC-20’s zal Runes Bitcoin gebruiken en vergoedingen in Bitcoin betalen om nieuwe tokens te maken. Het belangrijkste verschil tussen Runes en BRC-20s is dat Runes, net als Bitcoin zelf, een Unspent Transaction Output (UTXO)-model gebruikt, in tegenstelling tot een accountmodel – hetzelfde model dat wordt gebruikt door sommige andere chains zoals Ethereum.

Veel Bitcoiners zijn van mening dat het UTXO-model superieur is, en dat het gebruik van het accountmodel een van de redenen is waarom Ethereum tekortschiet. Rodarmor zelf gelooft dat het UTXO-model superieur is, onder meer omdat andere tokenstandaarden de neiging hebben te vertrouwen op off-chain data, terwijl Runes volledig on-chain zullen zijn.

Met Runes creëert de uitgever een token en stelt een limiet in voor het aantal munten dat iemand in een transactie kan verdienen. Op deze manier krijgen zowel de maker van de token als de gemeenschap van potentiële kopers allemaal een gelijke kans om tegelijkertijd toegang te krijgen tot de tokens en deze te kopen.

Wanneer wordt het Runes-protocol gelanceerd op Bitcoin?

Rodarmor heeft de lancering van Runes getimed op de halvering van Bitcoin. Dit betekent dat zowel het Runes-protocol als de verschillende ‘runes’-tokens die op het protocol worden gebouwd, live gaan wanneer Bitcoin een blokhoogte van 840.000 bereikt. Momenteel wordt verwacht dat dit op of rond 20 april zal gebeuren, hoewel de schattingen zullen variëren.

De ‘halvering’ verwijst naar een gebeurtenis die hard gecodeerd is in het Bitcoin-protocol en ongeveer elke vier jaar plaatsvindt. Het is bedoeld om de inflatie van Bitcoin onder controle te houden, en historisch gezien wordt deze gebeurtenis gezien als een bullish indicator en trekt Bitcoin vaak veel aandacht. Een krimpend aanbod en een groeiende vraag zijn immers de manier waarop ‘de koers toeneemt’.

En terwijl Runes en de halvering op het moment van schrijven nog bijna 30 dagen verwijderd zijn, bouwen er al verschillende projecten anticiperend op Runes.

Welke projecten bouwen voort op Runes?

Sinds Rodarmor in september voor het eerst het plan voor het Runes-protocol aankondigde, is er een stormloop aan activiteiten in de Ordinals-scene om zich voor te bereiden.

Het eerste dat lawaai gaat maakte, is RSIC. RSIC is een verzameling van 21.000 Ordinals die van plan zijn een token genaamd RUNE te lanceren – wat lijkt op het lanceren van een ERC-20-token genaamd ERC-20, en zal zeker enige verwarring veroorzaken. De RSIC Ordinals werden gedropt naar portemonnees die bepaalde andere Ordinals-inscripties bezaten.

RSIC is een woordspeling op de term ASIC, een soort Bitcoin-miner. Gebruikers die de RSIC Ordinals-inscriptie bezitten, kunnen deze gebruiken om hun aankomende token te ‘minen’.

Andere opmerkelijke projecten zijn sindsdien in de voetsporen van RSIC gevolgd.

Runestone is een Ordinals-project gemaakt door de NFT en Ordinals-kenner onder de naam Leonidas. Het project bestaat uit 112.383 Runestone Ordinals die zijn gedropt naar elke Ordinals-portemonnee die ten minste drie inscripties bevatte vóór de afsluitdatum van 20 januari 2024 – de eenjarige verjaardag van de lancering van het Ordinals-protocol. Runestone is volgens ons de grootste kanshebber om de grootste project te worden in de Runes space. Redenen hiervoor:

  • De Runestones zijn breed verspreid gedropt en hebben een goede verdeling van bezitters. Hierdoor is in één klap de grootste community ontstaan op het gebied van runes.
  • Casey Rodarmor gebruikt in zijn code ook de term “Runestones”, hetgeen duidt op een goede relatie tussen Leonidas en Rodarmor.
  • Leonidas heeft als influencer een enorm netwerk opgebouwd.

Er zijn momenteel heel veel andere projecten in de Ordinals-ruimte die het een en ander doen met Runes, maar er is één belangrijk ding om te onthouden: er zijn Runes, het protocol, en dan zijn er ‘runes’ – de tokens die zijn gebouwd op het protocol dat iedereen met de kennis die u kunt creëren.

Cruciaal is dat Rodarmor nog geen informatie heeft vrijgegeven over het technische raamwerk rond Runes. Dus elk project dat beweert de “eerste” te zijn die runestokens lanceert, maakt op dit moment een behoorlijk grote aanname. Zeggen dat je nu een op Runes gebaseerde token lanceert, is een beetje hetzelfde als zeggen dat je een nummer gaat remixen dat nog niet is uitgebracht.

Projecten die op dit moment beweren runes te minen, voeren in wezen een ‘puntenprogramma’ uit, maar dan op Bitcoin. Houd de Ordinal in je portemonnee en je kunt punten gaan verdienen. Die punten kun je later omzetten in de runes van het desbetreffende project.

Wat is het nut van Runes?

Rodarmor is verfrissend openhartig over zijn redenen om Runes te lanceren. In een recent gesprek op zijn “Hell Money Podcast” op YouTube maakte de ontwikkelaar zijn bedoelingen heel duidelijk: “Als Runes succesvol zijn, zullen ze liquiditeit, technologie en aandacht wegtrekken van andere cryptocurrencies, en terugbrengen naar Bitcoin. “

Runes is, wat de maker ervan betreft, voor niets anders bedoeld dan om speculatieve activa te creëren, heel eenvoudig. Er is geen verheven gepraat over het faciliteren van teams of het financieren van ontwikkelaars voor projecten die ‘de toekomst van de financiële wereld’ opbouwen. Gewoon eerlijke token-lanceringen waarmee mensen speculatief actief kunnen worden, terwijl het risico op zogenaamde “rug-pull” wordt geminimaliseerd.

Wat andere ontwikkelaars met het Runes-protocol doen, is natuurlijk niet meer in handen van Rodarmor als het eenmaal vrijgegeven is.

“Ik creëer geen shitcoin”, zei Rodarmor tijdens het interview. “Ik creëer een plek waar mensen shitcoins kunnen maken, wat mogelijk nog erger en gevaarlijker is. We zullen zien.”

Voor dit artikel is gebruik gemaakt van info op Xverse, Decrypt en Techpedia

donderdag, 21 december

Onder de loep: Bitcoin Burials

Bitcoin Burials is een verzameling van 10.000 Ordinals met grafstenen vervaardigd in pixelart-stijl. Op alle grafstenen staat naast een gegraveerd BTC-logo ook een datum, gekoppeld aan een overlijdensbericht, waarin de dood van Bitcoin wordt verklaard. Deze overlijdensaktes van Bitcoin zijn geselecteerd uit het historisch archief van 99Bitcoins.com. Bitcoin Burials is een leuke verzameling ter ere van de veronderstelde naderende dood van Bitcoin, zoals voorspeld door journalisten, experts, economen, politici en technologiegoeroes over de hele wereld gedurende de afgelopen vijftien jaar. Via dit project willen de bedenkers Bitcoin weer magisch maken, één begrafenis tegelijk. In dit artikel gaan we dieper in op Bitcoin Burials.

Bitcoin Burials: De zichtbare features

Elke Bitcoin Burial bestaat in de basis uit een grafzerk met Bitcoin logo en een hoop aarde ervoor. Maar vanuit deze basis zijn 10.000 unieke Ordinals onstaan. De variabelen zijn:

Achtergrond: Er zijn 13 verschillende achtergronden. Van egale kleuren tot getekende achtergronden. De meest zeldzame achtergrond is de Dungeon (kerker) achtergrond.

Grafsteen: De grafstenen komen in 10 verschillende soorten, waarbij de Diamond variant het meest zelfzaam is.

Losse elementen: Bijna 50 verschillende losse elementen kunnen zich op of om je Burial bevinden. Bitcoin wallets, beenderen, ratten, een pizza punt. Deze kunnen voor nog meer zeldzaamheid van je Burial zorgen.

Overlijdensdatum: Misschien wel de leukste variant is de zogenaamde overlijdensdatum van Bitcoin. Deze staat dan ook pontificaal op je Burial. De meest zeldzame is 15 december 2010. Op dit moment was 1 bitcoin maar liefst 0.23 USD waard en schreef een economisch blogger een heel artikel dat het nooit iets kon worden.

Om alle varianten te bekijken heeft het team een handige explorer gebouwd waarmee je op alle variabelen kunt filteren:

Bitcoin Burials: De onzichtbare features

Bitcoin Burials is, voor zover wij weten, het eerste project dat naast simpelweg een plaatje op Bitcoin inscriben het plaatje ook voorzag van metadata.

Deze metadata, die uit te lezen is met een EXIF reader als JIMPL, bevat onder andere de titel en datum van het nieuwsbericht waarin Bitcoin wederom dood wordt verklaard. Ook zijn alle variabelen van de Burial terug te lezen en bevat de metadata een link naar een detailpagina op de site van Bitcoin Burials. Zowel de afbeeldingen als de metadata staan volledig onchain op Bitcoin.

Cryptologische puzzel via metadata

Als easter egg heeft het team in de metadata van 100 van de 10.000 burials nog een “geheim” toegevoegd. Een cryptologisch puzzelspel dat door de community opgelost moet worden. Wat het resultaat is als je de oplossing weet te vinden dat is niet duidelijk. Ondertussen vinden speurders al verstopte logo’s, morsecodes en raadselachtige verhaaltjes. Waar het toe gaat leiden?

Ontwikkeling van de koers

Bitcoin Burials begon als free mint. Dit houdt in dat je de Burials niet van het team hoefde te kopen. Ze waren gratis, je moest ze alleen zelf op Bitcoin inscriben en daarvoor dus een fee betalen. Ze waren in rap tempo uitgemint. Daarna was er een lange looptijd waar je Burials redelijk voordelig kon kopen van de initiële holders. (rond de 0.001 btc). In die periode zat Bitcoin rond de 25.000 euro. Op het moment van schrijven van dit artikel (21 december 2023), is de floorprice van een Burial 4 tot 5 keer zo hoog. (rond de 0.0045 btc). Daar komt nog bij dat de Bitcoin vandaag de dag rond de 40.000 euro waard is.

Wat volgt er nog?

Naast het oplossen van de puzzels met de hints uit de Metadata zoals hierboven al beschreven zitten er nog wat mysterieuze dingen aan te komen. Allereerst werd bevestigd dat de ontwerper van de populaire Bitcoin Frogs betrokken is bij het grafische werk van Bitcoin Burials, al doet de ontwerper daar zelf wat geheimzinnig over:

Ook is er sprake van een PFP airdrop op alle Burial holders. Bij navraag op de Discord server volgt ook op die vraag een wat cryptische omschrijving van het team achter Burial Holders:

We’re excavating the burials, and want to give holders a chance to look inside…

Vrij vertaald: we graven op zodat de holders een kijkje in het graf kunnen nemen

Wat dat precies betekent en wat er voor de holders in het graf zit (en of Frogtoshi ditgene heeft ontworpen) zal op den duur bekend worden.

zondag, 28 mei

Waarom het annuleren van een Ordinal listing soms geld kost

Er zijn inmiddels een aantal Ordinal marktplaatsen die werken met PSBT’s (Partially Signed Bitcoin Transaction), wat een veilige en gebruiksvriendelijke methode is om Ordinals te kopen en verkopen. Heel simpel uitgelegd is het een soort decentraal contract. Stel je wil een Ordinal verkopen, dan teken je het contract waarin je zegt voor welk bedrag en geeft een machtiging. Op het moment dat er een koper komt tekent die ook het contract en verstuurt de betaling. Vervolgens is het geautomatiseerd gelijk oversteken en is er geen risico voor beide partijen. Maar stel je wil het contract wijzigen, bijvoorbeeld de prijs verhogen. Dat kan ook en bij de meeste marktplaatsen kost dat geen geld, maar dat zorgt wel meteen voor een risico.

Een marktplaats die geen geld vraagt gooit het contract bij een wijziging weg, maar het contract is niet te vernietigen. Dus stel op een of andere manier kan toch iemand nog bij het contract, dan staat de machtiging nog steeds. Jij hebt een Ordinal te koop aangeboden voor 0.1 BTC, de markt stijgt en je wijzigt naar 1 BTC. Het contract van 0.1 BTC werkt nog steeds… dus als iemand daar bij kan, kan het zomaar gebeuren dat jouw Ordinal voor te weinig wordt verkocht.

Een van de marktplaatsen die het contract echt annuleert is Gamma.io. Dit annuleren vereist namelijk een transactie en daarbij komen transactiekosten kijken, dat is wat Gamma rekent. Na annulering is de machtiging vervallen en kan jouw Ordinal dus nooit voor de oude lage prijs worden verkocht. Dit is de veiligste methode, maar Ordinals zijn nog vrij onbekend, dus de meeste beginners snappen niet waarom het geld kost. Hierin kan Gamma.io wel beter informeren.

zondag, 23 april

Zorgt de Bugatti collectie voor een toestroom van exclusieve merken naar Ordinals?

Iedereen die met Ordinals bezig is heeft er waarschijnlijk al wel over gelezen. De komst van de Asprey-Bugatti Egg collection. Een collectie kostbare objet-eieren in beperkte oplage. (Een objet is ‘an object displayed or intended for display as an ornament.’) In totaal komen er 111 eieren, de prijzen per ei zullen tussen de 20.000 en 250.000 usd komen te liggen. Het goede nieuws: Je krijgt naast de ordinal ook het fysieke exemplaar opgestuurd!

De collectie is ontworpen door Asprey Studio en brengt de tijdloze creaties van de Bugatti-familie samen met Asprey’s erfgoed en vakmanschap.

Asprey Bugatti Egg, met Pavé-diamanten op een sterling zilveren rooster. Bron: Asprey-Bugatti

Wat betekent dit voor Ordinals?

De komst van een merk dat wereldwijd al decennia lang bekend staat om luxe goederen naar Ordinals is een grote stap voor het Ordinals ecosysteem. Er is bij Bugatti ongetwijfeld een afweging gemaakt op welke chain ze hun NFTs willen gaan draaien. En ze zijn, mijn inziens erg logisch, daarbij uitgekomen op Ordinals op Bitcoin.

Zo zijn ze namelijk verzekerd dat hun kunst zorgvuldig en decentraal bewaard wordt. Hier zou ik dieper op in kunnen gaan maar hier hebben we al een artikel over geschreven.

Nu zou iemand die er niet in geloofd kunnen aanvoeren: maar of Bitcoin voor altijd bestaat weet je ook niet. Dat zou kunnen, maar dan denk ik dat zodra Bitcoin verdwijnt, alle andere chains daar voor al verdwenen zijn. Want Bitcoin is echt decentraal. Op Bitcoin draait geen smart contract en meta data waarmee makers de art aan kunnen passen. En Bitcoin wordt, in tegenstelling tot bepaalde andere crypto, niet door de SEC op de hielen gezeten.

Ordinals en luxe merken: een perfecte match

Het hybride digitale kunstproject van Asprey Bugatti stuurt ook een belangrijk bericht naar de NFT-markt. Dit omdat het gaat om het Bitcoin Ordinals-protocol, dat de afgelopen maanden erg populair is geworden, in plaats van de Ethereum- of Solana-blockchain. Bitcoin Ordinals versterkt zo zijn positie als de nummer één “serieuze” blockchain, die, gebruikmakend van de reputatie en dominantie van Bitcoin, een uitstekend veld zal blijken voor vergelijkbare luxe projecten.

Ook het overstappen van grote NFT uitgevers als Yuga Labs naar Bitcoin is een indicator dat Bitcoin ook op het gebied van NFT (technisch gezien klopt de term niet, ik weet het) de dominante plek op de markt in zal nemen.

zaterdag, 22 april

Waarom decentralisatie essentieel is bij digitale collectibles

Vader zat op zijn tuinstoel en zag hoe zijn kinderen aan het spelen waren met gele kaartjes met gekke diertjes erop. Ze kochten die kaartjes van hun zakgeld. Vader dacht: “wat moeten ze toch met die rommel, leerden ze maar sparen”. Een van de kinderen had een hele verzameling van de kaartjes en bewaarde deze goed. Het kind werd ouder, ging uit huis en vergat de verzameling. Maar moeder bewaarde alles van de kinderen, dus ook de mooie map met gele kaartjes. “Daar kunnen we later samen om lachen”…

En lachen zouden ze. Op een avond zat het kind (die inmiddels een eigen gezin had) op de bank een beetje door YouTube te scrollen, tot er een filmpje voorbij kwam over de gele kaartjes. Hij blijf kijken, want het ging over de waarde. En dat was nogal wat, de kaartjes bleken door de jaren heen enorm veel waard te zijn geworden. Hij ging de volgende dag naar zijn ouders en vroeg naar de collectie: “hebben jullie die weggegooid vroeger of…”. Moeder zei trots: “nee, ik heb alles bewaard!”. En daar kwam de map tevoorschijn. Op de laatste pagina was een kaart te vinden waarop stond “Illustrator”…

De illustrator kaart wordt verhandeld voor honderdduizenden euro’s. En het enige wat de bezitter hoefde te doen is bewaren, netjes bewaren. Natuurlijk zijn er jaren overheen gegaan, waarin van alles kan gebeuren, maar bewaren kost meestal geen moeite. Alleen wat vertrouwen dat iets de moeite waard is om te bewaren.

Toch kan het nog makkelijker, wat als er geen risico is dat iets stuk gaat, kwijtraakt bij een verhuizing of per ongeluk wordt weggegeven/weggegooid. Wat als er iets is dat voor altijd gepreserveerd blijft in perfecte staat. Dat zijn Ordinals. En dat zijn de afbeeldingen bij Ethereum NFT’s niet.

Niemand weet of er Ordinals zijn die in waarde zullen stijgen zoals de gele kaartjes hierboven, maar wat we wel weten is dat alleen bij Ordinals het plaatje voor altijd is opgeslagen op de enige echte decentrale blockchain.

1 2 3 4
Algemene voorwaarden en privacyverklaring

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het gebruik OrdinalsKopen.nl en OrdinalsKopen.nl kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor schade, op welke wijze dan ook, als gevolg van het gebruik van de website of de onmogelijkheid om deze website te gebruiken. OrdinalsKopen.nl verwerkt uw persoonsgegevens (IP-adres, locatiegegevens, gegevens over uw activiteiten op onze website, internetbrowser en apparaattype) door gebruik te maken van onze diensten en/of omdat u ons uw persoonsgegevens heeft verstrekt. Wij doen dat om te kunnen e-mailen in verband met onze dienstverlening. OrdinalsKopen.nl bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is. OrdinalsKopen.nl verstrekt gegevens in verband met onze overeenkomst of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. OrdinalsKopen.nl neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan en te voorkomen.